Asynkron Udvikling – Forældredag

Lørdag d. 30. september afholder CVIP sit tredje arrangement for alle, men forældre især, der interesserer sig for højt begavelse. Denne gang er temaet:

Asynkron Udvikling
– den gode hjernes faste følgesvend

Asynkron udvikling betyder – som navnet indikerer – noget ikke følges ad, som vi forventer det. Det er sagt af amerikanske eksperter, begrebet er selveste essensen af, hvad det vil sige at være særligt højt begavet. En hjerne, der kører i overhalingssporet, mens følelserne, modenheden og fysikken egentlig er som hos alle andre. En hjerne, der kan være svær at styre – særligt mens man er barn.

Når den asynkrone udvikling ikke bliver taget alvorligt, kan det i medfører forskellige problemer, som i lidt for mange tilfælde følger med langt ind i voksenlivet. Disse kan meget kort og overordnet være:

  • overdreven intellektuel tilgang til verden (ligner autisme)CVIP Forældredag Asynkron Udvikling 2017
  • depressioner (som følge af ikke at kende sig selv eller mangle ligesindede)
  • forskellige misbrugsproblematikker (hvis man ikke har fået lov at lære, hvordan man skal bruge sin hjerne, kan det være rart at bedøve den i stedet)

Den manglende forståelse for, hvad det egentlig vil sige at have sådan en hjerne er desværre stadig særdeles udpræget i Danmark. Konsekvensen er ren ”lose-lose” – både for samfundet og for den enkelte.

Lørdag d. 30. september får du en helt særlig mulighed for at lære mere. Dagen er først og fremmest rettet mod forældre til højt begavede børn. Men alle med interesse for emnet kan deltage.

Keynote Chantal Woltring

Vi glæder os meget til at byde velkommen til dagens keynote, Chantal Woltring fra Holland. Chantal arbejder til daglig som coach for højt begavede vokse – med særligt fokus på ledere. Tidligere hun arbejdet med højt begavede teenagere, der var tabt i uddannelsessystemet. Hun er endvidere både SMPG-facilitator og snart færdig som Gifted Education Specialist hos ECHA.

Chantal rejser lige nu rundt i USA, hvor hun blandt andet besøger flere amerikanske institutter, der arbejder med højt begavede børn, så hun er helt opdateret på den nyeste viden, når hun kommer.

Ud over den teoretiske baggrund, får du på dagen også et oplæg om, hvad du som forældre skal holde øje med, ”Det asynkrone barn – styrker og svagheder”.

Efter frokost afholder vi to runder fokusgrupper, hvor du kan være med i to af tre mulige. Asynkron udvikling hos dig selv eller hvordan det er at være mor/kvindelig rollemodel eller far/mandlig rollemodel til et højt begavet barn.

Der vil endvidere være god tid til at netværke.

Vi afholder arrangementet på SDU i Slagelse. Lige på stationen, så det er yderst nemt at komme med tog ligesom der også er gratis parkering lige udenfor.

Fuldt program og tilmelding på http://cvip.dk/foraeldredag-30-september-2017/ .

Early Bird pris tom fredag d. 8. september kr. 550 / studerende og pensionister kr. 475 – https://greenticket.dk/forldredag-2017

Fra d. 9. september kr. 625 / 550